0343 - 53 24 05

Zomerallergieen •

Zomerallergieen •

Zo richting de zomer zijn er een aantal allergieën die de kop op kunnen steken. Zoals bijvoorbeeld pollenallergie en hooikoorts. Hooikoorts bij volwassenen kan best gecompliceerd zijn.. Als er bijvoorbeeld al irritaties aanwezig zijn in neus- en bijholten, mond en keel, bijvoorbeeld door restontstekingen, operaties, amalgaam-interacties, wortelkanaalbehandelingen, latente amandelontsteking of eenvoudigweg door het gebruik van allopathische ‘astma’middelen, dan is er een vergrote kans op hooikoorts.

Er is dus iets aan de hand met het slijmvlies op die plek, van de gevoeligheid van de receptoren is daardoor vergroot, de ontstekingscellen liggen al klaar of zijn nog bezig en pollen kunnen dan een hyperreactie geven. Wij noemen dit hooikoorts, koorts door pollen. Hoe ouder iemand is, hoe meer kans er dan bestaat op deze klachten.

Medicatieadvies: Flexmix 7 en/of Flexmix 4.

Warmte allergie is een ander voorkomend probleem in voorjaar en zomer. Laat je huid in het voorjaar rustig aan de zon wennen. Begin met korte zonperiodes. Hou er rekening mee dat de zonkracht is nu ook al echt sterk is. Heb je toch teveel zonlicht op je huid gekregen dan kan een deel van je zenuwstelsel daardoor van slag raken. Flexmix 6 en Alkavital kunnen in zo’n geval helpen om de klachten te verminderen.

Heb je echt een zonnesteek of zonne- allergie, dan is dat een teken dat je lichaam het zonlicht niet meer kan verwerken. Een snelle behandeling met Flexmix7 voorkomt veel narigheid. Dit middel helpt trouwens ook bij klachten van ‘controleverlies’ of het gevoel ‘ het niet meer aan te kunnen’.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!