0343 - 53 24 05

Dunne Darm

Dunne Darm klachten

Als je eet vermaal je je eten met je tanden, je slikt het door, via je slokdarm komt het in je maag, hier worden allerlei zuren gebruikt voor de voorvertering, via de 12 vingerige darm komen er enzymen bij, en dan komt je eten in de dunne darm die Jejunum heet. Er komt meer vocht bij en door zachte beweging en passieve uitwisseling word je voedselbrij ontleed, nog kleiner gemaakt en uiteindelijk komt een groot deel in je poortader terecht die het weer in je lever brengt.

Die Jejunum, dat lange stuk dunne darm, is zeer belangrijk voor de vorming en  omzetting van voeding in energie.  Daar is wel wat rust voor nodig. Maak je je druk, heb je een virusje, is het eigenlijk allemaal teveel dan kun je je door de verstoring in energieomzetting somber of onzeker worden. Soms zelfs boos. Je weerbaarheid neemt af.  Weerbaarheid voor infecties. En je vertering gaat vlugger, wat dan weer tekorten gaat opleveren en je naast een zware buik ook nog diarree kan geven of obstipatie.

Door al die onrust verkrampt je galgang zich nog meer. Hierdoor neemt de beweeglijkheid van je darmen toe. Die beweeglijkheid en meer verteringsvocht  maken dat er sterk aan je rug wordt getrokken en ook laat kan je coördinatie je in de steek laten. Je loopt makkelijk ergens tegen op, de combinatie van woorden zoeken is vertraagd, en je wordt moe van dit alles.

Zet dit door dan ontstaat er een chronisch beeld waarbij een litteken kan  ontstaan in je dunne darm waardoor er nog meer tekorten ontstaan door het niet opnemen van vitamines en mineralen. je vermoeidheid neemt toe. En alles lijkt erger door je steeds terugkerende pijn in je buik.

Tips bij Dunne Darm onrust

Let op je manier van ademen, zorg dat je rustiger gaat ademen, neem Flexmix ADEMHALING in

Neem probiotica om je darmmicrobiotica van nieuwe microben te voorzien. Traditioneel gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool en kefir bevatten veel meer ‘goede’ darmbacterien die het microbioom in evenwicht brengen dan de capsules die te koop zijn.

Flexmix 3, neem 3x daags 15 druppels

Gebruik extra vitamine C in en IJzer

Na 2 weken voeg je daarbij CAL/MAG/Zink en vitamine D toe

Vermijd koffie, het is slecht voor het spijsverteringskanaal en kan een tekort aan voedingsstoffen veroorzaken.

Je kunt je lichaam verder helpen via de Energiebewegingspunten, gericht op ontspannen en vertering. 

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!