0343 - 53 24 05

Energie Bewegingspunten 1 t/m 4

Wij worden allemaal bepaald door allerlei energieën. Als die energieën niet stromen krijgen we klachten en ontwikkelen zich ziektes.

Er zijn in mijn model het Huis van Energie negen soorten energieën. Ieder mens heeft zijn eigen Huis van Energie.

Het huis is opgebouwd uit

  • Erfelijke energie, is de energie die we van onze ouders meekrijgen
  • Psychische energie, alles wat we zien , horen, voelen, proeven en onze reactie daarop
  • Emotionele energie, sommige dingen die we waarnemen geven een hormonale reactie, de schildklier houdt je gaande, onze puberteitshormonen, het valt hier allemaal onder
  • Verterings energie, het verteren van voedsel geeft ons de energie, de kracht om te bestaan, te groeien.
  • Uitwendige energie, omvat bijna alles wat plotseling gebeurd, een ongeluk, een grote schrik, een operatie
  • Geestelijke energie, hoeveel plezier, of niet geven al de indrukken. Heb je een doel en lukt het je dat te bereiken
  • Fysieke energie, dat wat we voelen, dat wat je ervaart door het functioneren van je organen
  • Weerstands energie, de reactie van je lichaam op een virus, op emoties, op je omgeving.
  • Lichamelijke energie maar nu de begrensde vorm, doordat we niet meer voluit kunnen leven door bijvoorbeeld littekens of andere resten na een operatie, door een handicap of andere beperking

Om nu beweging in de energieën in je Huis van Energie te krijgen is ontspanning de eerste grote stap. De deur van jouw Huis gaat dan open en energieën kunnen vrijuit gaan stromen. Dit is de oplaadfunctie van je Huis van Energie. De behandeling met de kruidenmedicamenten die je meekrijgt zorgt voor deze ontspanning en voor het openen van deze deur. Vervolgens zet jij zelf doordat je de Energie bewegingspunten gaat stimuleren, deze energie in je Huis van Energie in beweging.

EB Punt 1

Erfelijke Energie, die energie die we van onze ouders meekrijgen, wordt  bepaalt door de hypo thalamus. Hier zitten allerlei pro-hormonen die je hypofyse activeren. Deze komen vrij bij je geboorte en zetten allerlei lichamelijke processen in gang. Het leven is begonnen!

Ook de functies van de MAAG en MILT meridiaan spelen een belangrijke rol.  In de acupunctuur  vormen ze het Aarde element. Het verbindt alle elementen met elkaar. Je intuïtie en je gevoel van onvolwaardelijke liefde heeft hier zijn grondslag. Bij verstoringen van je erfelijke energie gebruik ik het Energie Bewegingspunt BLAAS 63 .

Het punt zelf, heet de Gouden Poort, en is ook het beginpunt van de Yang Oe, een wondermeridiaan die je gebruikt bij allerlei klachten van je spieren en je gewrichten.

EB Punt 2

Psychische Energie. Alle informatie leidt naar verwerking in de psyche. Het vormt je denken, onze wil, ons geweten. Onze tanden en kiezen, maar ook de geslachtsklieren zijn een hoofdbestanddeel van deze energie.

De Drievoudige Verwarmer, de lever en de gal meridianen zijn zeer belangrijk. De lever en gal vormen de bestanddelen van onze psychische structuur, de Drievoudige Verwarmer transporteert dat naar verschillende delen van je lichaam.

NIER 10 gebruik je om deze verstoring weer op gang te brengen. Nier 10 is de Yi vallei, is het waterpunt van de nier. Je blust de heftigheid. Wilskracht en vertrouwen vormen zich uit deze energievorm.

EB Punt 3

Emotionele Energie De reactie van je lichaam via hormonen, adrenaline, insuline, schildklier hormoon, cortison  vindt hier zijn basis. Alle zintuigen zoals horen, zien, ruiken proeven en voelen, en alle zintuigorganen zijn hier vertegenwoordigd. Deze informeren je hersenen en zijn verantwoordelijk voor de reactie op prikkels. Ook alle zenuwknopen, de ganglia  in je lichaam,  een soort tussen station voordat er een signaal via dikke zenuwbanen je hersenen gaan informeren, worden hier vertegenwoordigd.

De Hart en de Kringloop meridiaan spelen hier hun grootste rol. Brengen de energie via je hart en bloedvaten overal .

LONG 9 Grote Bron, hier vormt zich het denken !

EB Punt 4

Verterings Energie.

Uit voeding vormen wij onze energieën.  Je huid en de werking van de darmen laten zien hoe het met deze energie en met jouw algehele weerstand gesteld is.

De functie van de DUNNE DaRM en de DIKKE DARM meridiaan vormen de basis van deze energie.

Stress voelen we ook het eerst in onze maag, het begin van je dunne darm. Alles wat te vlug gaat  heeft een effect op je dunne darm is eigenlijk stress.

GAL 41, het punt van de grootse tranenafvloed, meesterpunt voor gewrichtsklachten, gebruik ik om verstoorde voedingsenergie weer op gang te brengen.

Zie deze blog voor de bespreking van EB punten 5-9.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!