0343 - 53 24 05

Energie Bewegingspunten 5 t/m 9

EB punt 5

Uitwendige energie, de zon, het weer, straling maar ook een ongeluk, iemand die overleden is, beïnvloeden allen deze vorm. Uitwendige energie heeft een verbinding met je zenuwen, je hersenactiviteit, en ook je spieren en pezen zijn bij deze energie betrokken.

De NIER meridiaan is de weg waarlangs de verstoring gaat.

Milt 3, het punt van de grootse helderheid, altijd gebruiken bij emotionele uitputting, maar geeft dan ook aan dat de uitwendige energie je weer heeft uitgeput. De ontwikkeling van voelen , maar ook je afweer op prikkels die op je af komen worden hier gevormd.

EB punt 6

Geestelijke energie, de energie om je wil tot uitvoer te brengen, somberheidsziekten zie je hier ontstaan als de Geestelijke energie niet door kan stromen. Je denken speelt hierbij een grote rol, maar de afvlakking van je gevoel ook.

Je geestkracht wordt gevoed door je verteringsenergie, je fysieke kracht en de hoeveel prikkels die je psyche te verwerken krijgt.

Energieën vinden hun weg via de gal en de milt meridianen.  Met Blaas 61–wat de Hulp van de Chef wordt genoemd- zet je deze vorm van energie weer aan.

EB punt 7

Fysieke energie,

Deze energie is opgebouwd uit al onze organen, en de samenwerking die deze met elkaar hebben. De energie die gevormd wordt, wordt hierdoor getransporteerd.  Fysieke Energie werkt nauw samen met Lichamelijke Energie. Je tevreden voelen komt naar boven als deze energie vorm goed stroomt. Als je klaagt over je linker borst, linker boven arm en heup dan is dat een aanwijzing dat de energie niet stroomt.

Met drievoudige Verwarmer 4 stimuleer je deze Fysieke Energie.

EB punt 8

Weerstands Energie bestaat uit de ademhalingsorganen, bloedcirculatie en lymfedoorstroming. In de acupunctuur zijn de longmeridiaan en de blaasmeridiaan hierbij betrokken.

Weerstandsenergie, het woord zegt het al vormt je weerstand en je weerbaarheid. Het is de afscheiding van buiten naar binnen, vormt een soort huid. Waarnemen via je huid, het voelen speelt een dominante rol. Heb je klachten van je rechter onderbuik, of je onderarmen denk dan aan een verstoring in deze energie vorm.

Met Galblaas 41 stimuleer je de Weerstands Energie

EB punt  9

Lichamelijke Energie s nauw verbonden met onze Fysieke Energie maar geeft duidelijk het maximaal haalbare van je lichaam aan. Bijvoorbeeld als je geopereerd bent, en daar resten van ondervindt,  of doordat je door  een infectie  niet meer helemaal terug kan komen op je oude niveau.

Lichamelijk energie is dus net als de fysieke energie betrokken bij het  hele orgaan systeem.

Klachten rechts van je gezicht, in je bovenbenen maar ook in je voeten geven een aanwijzing dat er op deze plekken iets aan de hand is.

Gebruik Drievoudige Verwarmer 8 om deze energie vorm weer in beweging te brengen

Zie de Energie Bewegingspunt blog voor algemene informatie over de EB punten en het Huis van Energie. Zie deze blog voor de EB punten 1-4.

Heb jij een klacht waar je niet vanaf komt? Dokter de Jong helpt je graag!